Forum Onderwerp - omgeving ,caella de palafrugell (Gesloten voor reacties)

nancy 30.12.2005 13:28
hoe is de omgeving en/of het plaatsje : caella de palafrugell ?
is er bijv. een boulevard ,kun je er gezellig een terasje pikken/eten en zijn er leuke winkeltjes ?
ik weet dat het een klein visersdorpje is maar hoe klein is het,heb je het na een uur of 2 al allemaal gezien ?

Dick 30.12.2005 16:27
Palafrugell is een bijzondere en levendige plaats met de grootste slijterij die ik ooit heb gezien.
Callela is een klein badplaatsje bij palafrugell. Er zijn veel van dergelijke badplaatsjes. Het is er in het hoogseizoen druk en levendig, leuke camping,5 mooie baaitjes waar je ook niet bij moet parkeren in het hoogseizoen dan.
De streek er direct omheen is echt Brava, (woest). Prachtige wandelpaden, roedels wilde zwijnen, uitgestrekte bossen. De kust, waar mogelijk, is echt toeristisch maar het directe achterland is echt erg ruig. verder is de kust zeker niet overal te bereiken voor auto;s maar met een bootje ontdek je de meest mooie idyllische baaitjes.
Kortom wij gaan van de zomer weer naar de streek, proberen echter wel het grote toerisme enigszins te mijden.

nancy 05.01.2006 10:29
hoi dick,
jij schrijft ,leuke camping.welke camping bedoel je dan want er zijn er 2 ,wij dachten zelf aan la siesta?lijkt mij tenminste voor onze kinderen van 2 en 4 jaar erg leuk.als je deze camping bedoelt weet je dan of je gemakkelijk(dus niet over een drukke weg of zo ) te voet naar het plaatsje kunt lopen? kun je in de omgeving ook goed fietsen omdat je schrijft dan het een woest achterland is.wij gaan in juni ,dus niet zo mega druk.
maar wat ik nog zo graag zou willen weten is of er ook een leuke boulevard is en winkeltjes,ja daar houden de vrouwtjes af en toe wel van hé.
groetjes nancy

dick 06.01.2006 23:29
Hallo Nancy,
ik bedoelde inderdaad La Siesta. Voor de goede orde; wij hebben er alleen gekeken of we het wat vonden. Hebben er niet gestaan. Op deze site via regio/ kan je de camping vinden met een verhaal van een stel. Die waren niet zo positief wegens het rumoer in het hoogseizoen.
Wij vinden dit een hele mooie camping en het plaatsje ook. Vanaf de ingang van de camping is het ca 10 minuten lopen naar het strand door het dorpje. Het is een gezellig dorpje, met een 5 tal baaitjes/ strandjes (meen ik) waar je 's avonds heerlijk kunt flaneren. Groot is het daar allemaal niet overigens.
Fietsen in de streek lijkt mij niks. Om van de kust af te komen moet je al ca 500 tot 100 meter omhoog. Doorgaande kustwegen zijn daar niet.
Ook het directe achterlang heeft prima wegen voor auto's, er zijn daar geen fietspaden en de wegen zijn allemaal flink glooiend. Op de camping is een fiets altijd handig overigens.
Er zijn langs de costa brava heel veel zeer fraaie campings met voor een ieder wat wils. Succes in ieder geval.