Forum Onderwerp - CRISIS !!!! en toch op vakantie of niet ???? (Gesloten voor reacties)

deus 09.03.2009 23:58
@Hans:
Gewoon mijn antwoord op de vraag van wil!

Wat wil je dan horen?

Dat ik dit jaar m'n zuurverdiende vakantie maar over sla en m'n vakantiegeld op de bank zet?
Als iedereen dat zou doen is dat juist rampzalig voor de Nederlandse en buitenlandse economie.



HdR 10.03.2009 09:43
Beste Deus,
Het is vaak de toon die de muziek maakt. Ik heb al aangegeven dat je in de kern van je betoog gelijk hebt. Dus vooral je vakantie niet overslaan en zeer zeker je geld niet op de bank zetten; maar dan heb ik het wel over (blijkbaar) jouw situatie. En ik denk dan, en lees het dagelijks en zie de bedrijven failliet gaan, aan al die mensen die wel in de financiele problemen komen en al zitten. Over het algemeen toch buiten hun schuld omdat deze hele kredietcrisis toch een voor Nederland hoofdzakelijk (buiten de Banken) van buiten Nederland komend onheil is waar we in Nederland zelf niet zoveel aan kunnen doen. En voor alle duidelijkheid; ik heb er zelf geen last van.
Groet,
Hans

Geplaatst door: ans 10.03.2009 14:58
Ingaande op de berichten hierboven: En wat als je dan een baan heb aangenomen waar je minder mee verdiend? Dan moet je je keuzes gaan maken.
Misschien zijn er kinderen in huis die studeren of op het voortgezet onderwijs zitten. Noem nog maar een aantal van dat soort gevallen.
Dan moet je keuzes gaan maken en ik denk dat de meeste dan toch wel voor het kind en de school word kiezen ipv. de vakantie. Ik ben het ermee eens vooral niet op de bank zetten blijven leven. Maar je zal als gedupeerde je levensstijl wel aan moeten passen en dan kom het er op neer ja we zijn geschaad door de crisis en misschien dan toch niet op vakantie dit jaar.

wil 10.03.2009 17:58
@ans....

Natuurlijk moet je keuze's maken wanneer je een baan kiest voor minder geld. Ik heb zelf 15 jaar een eigen bedrijf gehad, tweede helf 2008 hiermee gestopt, moest inderdaad een stap terug zetten kwa inkomsten en ben November bij een bedrijf gaan werken en had behoorlijk veel minder dan voorheen. Maar met enige aanpassingen lukt dat ook best wel, ben een één verdiener heb 2 kinderen op het voortgezet onderwijs, en één kind thuis, en ook mijn hypotheek en vaste lasten, en ik kan het ook redden en ga dit jaar ook weer als vanouds heerlijk naar Spanje voor 3 weken.
Natuurlijk kost dit extra geld maar als ik dan ook reken dat we 3 weken thuis geen uitgaven hebben ( Boodschappen 3 weken gemiddeld € 150/200 per week) bespaar je ook veel geld uit dus "so wat" waarom niet op vakantie gaan. Het meeste extra wat ik had als toen ik zelfstandig ondernemer was t.o.v. nu is dat we minder vaak uit eten gaan , en de vakantie die ik meestal in januari of februari genoot zijn helaas te komen vervallen. Wat ik overigens om eerlijk te zijn helemaal niet erg vind.

Geplaatst door: Wil 01.06.2012 20:11
En hoe is het met de crisis dit jaar ??
De laatste berichten zijn dat er minder vliegvakanties geboekt zijn dan vorig jaar, maar daarin tegen hebben de campings in vooral Zuid frankrijk en Spanje tot nu toe meer boekingen binnen gekregen.

Men wil nog steeds op vakantie, en men gaat ook nog steeds maar dan wel back to basic. Op de camping daar waar het in de jaren 60/70 mee begonnen is. Maar uiteraard met de comfort van tegenwoordig.

Geplaatst door: HdR 04.06.2012 11:16
Ha die Wil,

Ik denk dat de sombere voorspellingen die we in 2009 uitspraken helaas bewaarheid zijn. Sterker nog, het is allemaal nog erger geworden en we zijn er nog lang niet. Als ik de inkomsten in jan. 2012 vergelijk met 2011 zie ik dat al zo'n E 175,-- netto per maand heb ingeleverd. Oorzaak; verhoging Zvw, ziektekostenverzekering, eigen risico, verhoging WOZ, Waterschapsbelasting en ga zo maar door. Op zich kan ik dat wel absorberen, maar het betekent wel dat ik dus per maand E 175,-- minder consumeer en ik ben echt de enige niet. Met de geprognotiseerde bezuinigingen voor 2013 loopt dit bedrag nog verder op, dus ik zie de economie er nog niet op vooruit gaan. Ook de vastgoedbubbel van leegstaande kantoren krijgen we nog voor onze kiezen en wat banken die nog voor een bedrag op de balans staan dat de overheid er nooit voor krijgt. Om op je vraag terug te komen; ik ben net terug van een aantal weken vakantie in Frankrijk. Omdat ik niet aan het hoogseizoen gebonden ben betaal ik per nacht gemiddeld zo'n E 20,-- dus dat valt nog wel mee. De rest kan je net zo duur maken als je zelf wilt.

Groet,
Hans

Geplaatst door: Sam 04.06.2012 11:54
Ook wij gaan 3 weken naar Spanje en 2x met wintersport. Dat klinkt misschien heel decadent, maar ook wij merken nog weinig van de crisis, allebei nog steeds werk en daar genieten we dan ook van. Zolang je dus allebei je werk nog hebt, heb je er dan ook weinig last van, denk ik.

Geplaatst door: Bibi 04.06.2012 13:54
Wij gaan bijna 3 weken naar Spanje. Maar idd. is de crisis hier ook te merken. Net als een bovenstaand bericht dat alle kosten zijn verhoogd en je daardoor minder "vrij"te besteden heb. De hoofdvakantie is voor ons toch wel belangrijk. Dus we bezuiningen op andere dingen. Minder zomaar een weekendje weg of uit eten zomaar als we zin hebben. Ik denk wel dat het ook van belang is hoe je gezin is samen gesteld.Heb je kleine kinderen of al kinderen waar je ook weer zorg voor moet betalen en geen kinderbijslag enz. krijg. Dat hak er ook wel in als ze gaan door leren.Daar hebben wij er 2 van en die zijn op het moment best duur,. Niet dat ik daar over klaag hoor want dat is een keuze die wij gekozen hebben. Maar het grote beeld is denk toch wel dat mensen hun geld anders gaan besteden.

daphne 05.06.2012 00:10
Wij merken het toch ook wel hoor. De kosten worden niet minder met 4 kinderen, waarvan er 3 studeren en 1 op de middelbare school. Wij werken allebei en hebben ook nog een dure ex, die ook door ons moet worden onderhouden. Dat wordt niet minder, alleen maar meer door indexatie.

Wij kunnen gelukkig nog op vakantie, en de weekendjes die we samen met de caravan doen, kosten niet veel. Uit eten gaan wordt beperkt, maar op theater bezuinigen we bv weer niet. Dan liever op andere manieren consuminderen.

Geplaatst door: ® Wil 02.07.2012 12:52
Vanmorgen op radio gehoord.

Ondanks de crisis zijn wij nederlanders in 2011 meer op vakantie geweest dan andere jaren.
Opvallend was dat de vakanties in nederland zeer laag was geweest, waarschijnlijk te danken aan het slechte weer van vorig jaar.

En over 2012 zullen de vakanties zeker niet minder zijn dan in 2011, terwijl deze al een stijging hadden t.o.v. voorgaande jaren.
Vooral Spanje, Griekenland en Turkije zijn bijzonder in trek.

Geplaatst door: Barbara 03.07.2012 13:08
Volgens mij zeggen ze maar wat.
Ik las in de krant dat vooral Kroatie en Turkije in trek zijn en dat ook Spanje iets meer toeristen krijgt dan het voorgaande jaar. Daarnaast stond er in dat er de laatste tijd ontzettend veel (luxe) kampeervakanties zijn geboekt naar Frankrijk. Griekenland en Belgie waren de grootste dalers.....en terwijl jij hebt gehoord Griekenland in trek (tja wat moet je geloven?). Zolang je het geld hebt lekker genieten en op vakantie gaan zou ik zeggen.
Fijne vakantie.

Begin Vorige Volgende Eind 1 2 

Pagina 2 van 2