Forum Onderwerp - Ervaringen op de bonnefooi (Gesloten voor reacties)

Geplaatst door: Truus 07.06.2009 18:27
Hallo,
Ik ben benieuwd naar ervaringen van mensen die op de bonnefooi naar spaanse campings gaan. Is er bij de eerste beste camping plaats? Hoelang kan je dan meestal blijven? Wat als je nergens terrecht kan? In welke tijd van het jaar was het?
eventueel tips enz.

Geplaatst door: Saskia 07.06.2009 19:37
In Spanje hebben wij goede ervaringen met het op de bonnefooi komen op campings.
Er zijn namelijk genoeg campings die een deel of zelfs alle kampeerplekken niet reserveren.
Wij reserveren zelf ook nooit meer, omdat wij nu een eigen vouwwagen hebben. Er zijn altijd campings die plek hebben. Wij reizen meestal op zondag+maandag. Komen dus maandag aan op de camping en dat is een perfecte dag om aan te komen. Wij komen meestal dan in de middag aan en hebben altijd plaats (hoogseizoen).Zelfs ook bij populaire campings meestal gewoon plek.
Het is wel zo dat er in Augustus meer spanjaarden en fransen komen (wel minder Nederlanders), dus wordt het toch iets moeilijker om een plaats te krijgen. In Juli gaan wij altijd en hebben eigenlijk nog nooit voor een camping gestaan waar geen plaats was.
Ga je met eigen kampeermiddel dan is het prima te doen, ideaal zelfs vinden wij. Ga je een stacaravan huren of iets dergelijks moet je eigenlijk wel reserveren.
Succes ermee.

Wil 08.06.2009 22:05
Het verschil wel per camping, wij konden ooit bij de Laguna in Castello D'empuries langskomen (gebeld zaterdags, zondags vertrokken vanuit NL ) op 's maandags, mits we voor tienen kwamen dan was de kans groot dat er nog één of twee plekken vrij waren, wij hebben op deze camping ook meegemaakt dat mensen bij de poort/receptie terug konden omdat er geen plaats was. Op camping Bella-Terra in Blanes, is het vrijwel altijd uitgesloten om zonder reservering langs te gaan daar, hebben heel wat caravans onverichte zaken terug kunnen zien gaan, dit is bijvoorbeeld al een camping die bij reservering in November in het voorgaande jaar wanneer er gereserveerd kan worden binnen een aantal dagen potvol.
Dus ga er niet altijd vanuit dat je altijd bij iedere camping op de bonnefooi binnen kan komen.

as 11.06.2009 13:59
Ook wij hebben het meegemaakt dat we (tweede helft juli) diverse campings langs moesten eer we een plek vonden. En de camping waar we toen terecht kwamen, daar zouden we nooit meer naar teruggaan, veel te veel lawaai dat vooral van buiten de camping kwam (verkeer, sirenes, toeteren, schreeuwen). Zijn uiteindelijk een week gebleven omdat we veel op pad zijn geweest, dus weinig op de camping waren.
Ook ooit een mevrouw bij de receptie horen verzuchten: "ik ga terug naar Frankrijk, want in Spanje willen ze ons niet hebben".
Kortom, het lukt lang niet altijd om zo maar een leuke plek te vinden.
Tip: Koop een campingboek, doe wat "voorwerk" op internet en als je enig idee hebt van waar je heen wilt, bel van te voren, dat weet je beter waar je aan toe bent.

Geplaatst door: bernadette 11.06.2009 19:16
@Truus,
ik weet niet of je alleen naar de kust wil of ook het binnenland in wil trekken.
In het binnenland is het geen probleem, er is altijd wel ergens plaats, zelfs voor langere tijd. Wij gaan altijd in het hoogseizoen op vakantie.