Forum Onderwerp - De reis naar Spanje! (Gesloten voor reacties)

Fam heijman 05.06.2011 09:35
Maak van de reis ook een vakantie.
Het is het hele jaar al druk nu hebben we de kans om rustig aan te doen,en gaan we als een gek naar spanje reizen.
Wij gaan vroeg rijden en wanneer we er genoeg van hebben dan stoppen we.
Wil niet zeggen dat we langzaam zijn we rijden naar spanje (+/- 1400 km met één overnachting.

Geplaatst door: Feetje 12.07.2011 11:41
Wij rijden zonder caravan (met tent) en hakken de reis in 3-en. eerste dag na de drukte op zaterdag vertrekken en ca. 600 km rijden. Chambre d'hote in Noord-Frankrijk om te overnachten, lekker dineren in een dorpje, lekker relaxed genieten. De zondag rijden we door naar Zuid Frankrijk (800 km) en overnachten in een hotelletje met zwembad omgeving Narbonne. Ik zie het al voor me: de kids lekker in het zwembad en wij op terras erbij met een lekker drankje. Weer relaxed genieten. Volgende dag nog 200 km en rond het middaguur op de camping waar we verder gaan met relaxed genieten!

Wat doet iedereen op de terugweg? Wij gingen voorheen naar Zuid-Frankrijk en dan lukte het wel om in 1 lange ruk naar huis te rijden (ca. 8.30 op camping weg en voor midernacht thuis). Ben benieuwd of dat met een paar 100 km meer ook nog te doen is. Wij rijden overigens allebei om beurten.

Geplaatst door: ® Wil 12.07.2011 14:01
a.s. vrijdag rijden we rond 16.00 uur weg en hopen zaterdag rond 8.00 uur op plaats van bestemming te zijn in Blanes.

Rijden dit jaar zonder caravan, hebben de caravan vorig jaar voor het eerst in Spanje achtergelaten.

En de terug reis vertrokken we rond 11.00 uur uit Blanes en waren vooraan in de nacht thuis.

Ik rij alleen, en neem om de paar uur een pauze om even te rusten, eten tanken etc.

Rij rustig met een bescheiden snelheid van ongeveer 130 km/h.

Dus makkelijk te doen.

Voorgaande jaren met de caravan vertrokken we om ongeveer 0.00 uur 's nachts reden door tot ergens begin de avond hadden dan ongeveer 1000 tot 1100 km erop zitten, overnachten en dan de volgende ochtend vroeg de laatste 4 á 500 km rijden.

Was altijd goed en makkelijk te doen, maar nu zonder caravan is het in een ruime halve dag ook heel makkelijk te doen.

Ger 17.02.2018 15:31
Wij gaan dit jaar, half mei, voor 6 a 7 weken met de caravan naar Spanje ( Oliva ). Camping geboekt. Is ongeveer 1950km. Willen hier 3 misschien 4 dagen over doen. Lekker rustig . De eerste dagen ongeveer 600 a 700 km . Weten jullie goede campings die niet al te ver van de Route de Soleil af liggen .
Graag jullie reactie.

Bvd. Ger.

Geplaatst door: ® tineke (webmaster) 18.02.2018 22:58

Geplaatst door: ® RichardVrieling 22.02.2018 16:11
We hebben meerdere campings gehad richting het zuiden. Begonnen op Grens Belgie/Luxemburg: camping Sud in Attert. Toen door gereden naar Pont d'ain maar dat rijdt iets om richting Spanje. We hebben aan de A7 op soleil fruite gestaan bij Valence (in hoogseizoen reserveren) en afgelopen jaar hebben we heen en terug op Camping Municipal du Lac Villegusien-le-Lacgestaan.

Verder nog een keer op la heronniere gestaan bij laives en vlakbij de grens met spanje op een camping in Leucate (laatste was geen aanrader)

Verder had ik deze op mijn route lijstje staan:

Camping le Véronne Saulce
Camping La Pinède Mondragon
Camping la Sousta Remoulins
Camping Les Cyprès Bezouce
Camping Domaine de Gajan Boisseron
Camping Le Mas de Mourgues Vauvert
Camping Le Botanic Fabrègues
Camping Municipal de Loupian Loupian
Camping La Nautique Narbonne
Camping Le Fun (aanrader/boeken in hoogseizoen) Fitou
Camping Al Comu Llauro
Camping de la Vallée Saint Jean Pla De Corts

Geplaatst door: Suzanne 23.05.2018 09:16
Vorig jaar 1800km naar Spanje met de caravan, hebben hier 2,5 dag over gedaan, en dan de eerste 2dagen van 6-19/21u in de auto, eerste dag hadden we meteen geluk met een doorreiscamping, 2de dag zat alles vol, maar dan ook echt alles... minimaal 30campings gebeld en zelfs campings met 0sterren ;-)

Voor ons een les geweest dat we toch van te voren een doorreiscamping gaan boeken. Want die stress om 21:30u wil ik niet meer (uit eindelijk wel nog een camping gevonden na het doorrijden)

Terug reis in 2 dagen gedaan, 1 dag 1100km en dag erna 700km maar is wel echt door rijden hoor de eerste dag, gelukkig hebben we niet echt files gehad, want als je die pech hebt, dan is 1200km in 1 dag wel veel.

Vond de terugreis een stuk zwaarder omdat je er dan zat van bent, en lekker naar huis wil.

Wij zagen de reis ook als “vakantie”

Dit jaar willen we niet meer zo ver, tolkosten €265 & Benzine rond de €650 voor 2 week was wel aan de prijzige kant, en onze staanplaats koste ook nog eens €1500, al met al een dure vakantie, maar we hebben genoten!

Succes! Maar onderschat de 1200km niet ;-)

Wil 31.05.2018 17:16
Al sinds begin van deze eeuw gaan wij naar Spanje, 1465 Km rijden, namelijk vanaf 2006 naar dezelfde camping.
In de begin jaren vertrokken we ergens in de nacht (ik heb bij dit onderwerp al eerder gereageerd zag ik) en overnachte we altijd op de beveiligde caravan plaatsen langs de snelweg.
Eenmalig in 2007 op een camping gestaan maar dat was ook maar éénmalig.
We rijden dan meestal zo"n 1200 km de eerste dag, en tweede dag lekker vroeg in de ochtend om een uur of 6 weer rijden en dan komen we rond de middag aan op de camping.
De caravan heeft ook een aantal jaren in de stalling gestaan in Spanje, dan vertrokken we meestal eind van de middag dus zonder caravan en dan kwamen we meestal zo'n 12 á 13 uur later op de camping aan dus vroeg in de ochtend wanneer iedereen nog op één oor lig. Gelukkig stond de caravan al op de plaats en konden we lekker vroeg beginnen met opbouwen en zaten we aan het begin van de middag helemaal kant en klaar aan het zwembad of de zee te genieten.
Nu gaan we weer met een caravan, gaan begin van de avond vertrekken, zullen een flink eind in de nacht gaan rijden.
En na gelang van de vordering gaan we of in één keer weer door naar plaats van bestemming of misschien nog een overnachting.

Maar ieder geval niet op een camping.

Geplaatst door: Marike 29.06.2018 17:31
De reis is voor ons ook vakantie. Wij vertrekken bijna altijd zondagmorgen rond 07.00uur en rijden dan door tot 17-18.00uur. Volgende dag, die maandag, rijden wij dan door naar Zuid-Frankrijk- Spanje. Op deze manier ideaal reizen met caravan en ook niet te lang. Wij rijden altijd via Route du soleil, dit rijdt heerlijk door vooral op zondags en maandags.

Begin Vorige Volgende Eind 1 2 

Pagina 2 van 2