Forum Onderwerp - Geboekt: Las Dunas (Gesloten voor reacties)

Miranda 10.01.2006 22:37
Hallo, wij hebben de camping Las Dunas geboekt van 7 tot 21 juli we staan in
vak C.Weet iemand of er op deze plaatsen schaduw is?
Heeft iemand nog tips, voor de omgeving?
Of gaat iemand ook in deze periode?
Ik hoor het graag.
Groetjes Miranda

Geplaatst door: Mieke 11.01.2006 10:02
De camping ken ik niet de omgeving wel. Wat absoluut een aanrader is een dagje naar Barcelona. Ook het waterpark in Rosas is erg leuk. Verder is het plaatsje Ampuria Brava heel leuk en gezellig.
L Escala is ook leuk. Iets verder weg ligt Palamos maar daar heb je ook mooie baaitjes waar je heerlijk kunt snorkelen en daar is het iets ruiger en rotsachtiger. Prachtig mooi.

Miranda 11.01.2006 16:58
Hallo Mieke,alvast bedankt voor de tips!
Is het te doen om naar Barcelona te gaan met je eigen auto, wat betreft het parkeren en rij-gedrag van de Spanjaarden?
Groetjes Miranda

margreet 11.01.2006 20:47
Er zijn genoeg parkeergarages in Barcelona, maar er is veel 1-richtingsverkeer. Ik zou je aanraden met de trein te gaan, je stapt uit in het centrum en de kaartjes zijn een stuk goedkoper dan van de NS. (http://www.renfe.es/)

Geplaatst door: Mieke 11.01.2006 21:58
Wij zijn vanaf de camping (l Amfora) gegaan met de bus. Ik kan niet anders zeggen: geweldig. Je kan uit verschillende dagtochten kiezen wij hadden de uitgebreide. Begonnen in Camp Nou (Stadion Barcelona) daarna na het Olympisch stadion en de bus brengt je naar alle belangrijkste plekken van Barcelona o.a. de schitterende haven. Sagrada Famillia enz. Je krijgt overal ruim de tijd om te kijken. In de middag bracht hij ons naar het hart van Barcelona en daar hadden we zelf 4 uur de tijd om rond te kijken. Uiteraard naar de Ramblas geweest. En in de avond bracht de bus ons nog naar de gekleurde fonteinen. Prachtig muziek en waterspectakel. We werden om 1 uur s'nachts weer keurig bij de camping afgezet. Het is is ons zeer goed bevallen geen gedoe met parkeerproblemen e.d. Lekker relaxed.

Geplaatst door: Biebel 12.01.2006 20:19
Mijn welgemeend medeleven, amen.

Geplaatst door: Tineke 12.01.2006 21:05
Veel leuke informatie over Barcelona kun je vinden op de Nederlandstalige website:
www.barcelonagids.com.
Wat ook erg de moeite waard is, is het Parc del Laberint d'Horta, een neoklassiek, 18e eeuws park met een doolhof. Weinig toeristen daar. Om weer even tot rust te komen na een druk dagje Barcelona.

Geplaatst door: Mieke 13.01.2006 13:19
Wat bedoel je precies Biebel?

Geplaatst door: Biebel 13.01.2006 19:37
Enkel mijn persooonlijk idee over dergelijke campings , je moet er van houden. Wij zijn er een keer op bezoek geweest en dat is het echt niet hoor. Zeer hoog Bauer/Hazes gedoe. Een Nederlands dorp , je hebt op geen enkele moment de indruk in het buitenland te zitten ( buiten het feit dat de zon schijnt). Enfin ,ieder zijn ding , de een houdt ervan de ander walgt ervan.....maar dergelijke camping komen nooit in de tussenweg terecht.....
Voor diegenen die er naar toe gaan , toch een leuke vankantie gewenst maar mij zal je er niet zien... tenzij ik weer op bezoek moet bij mijn schoonmoeder (help).

Miranda 13.01.2006 19:49
Bedankt voor de reactie Biedel, maar wat moet ik met deze informatie,en is absoluut geen antwoord op mijn vragen.

Mieke: Bedankt nog voor je serieuze reactie, ik denk dat ik ook maar kijk of onze camping ook met de bus naar Barcelona gaat, dit lijkt me wel wat.
Groetjes Miranda

Geplaatst door: monique 25.01.2006 12:27
wij zijn eens op deze camping wezen kijken en hij ziet er schitterend uit! er is op elke plaats geloof ik maar 1 miezerig boompje dus veel schaduw heb je daar niet van, vak c is volgens mij hetzelfde (qua schaduw) als andere vakken.

Geplaatst door: Mieke 25.01.2006 13:40
Als je vanaf Las Dunas niet naar Barcelona kunt, zou ik als ik jou was even naar 1 van de 2 buurcampings gaan want daar vandaan vertrekken er zeker bussen naar Barcelona. L'Amfora en La Ballene Alegre 2. (Wij zelf zitten op op La Ballena Alegre voor het eerst).

ivonne 25.01.2006 19:17
tips: vind je genoeg op de camping, typisch nederlandse enclave, met dezelfde typische uitstapjes, kan ik niet over adviseren.Het valt mij op dat mensen die zo'n camping leuk vinden ook van andere uitstapjes houden dan wij. Als je toch tips wil: meer van banyoles, middeleeuwse dorpjes in binnen land pyreneen, ordesa, evt andorra (is op zichzelf geen moer aan, maar ach als je graag geld uitgeeft), waterpretpark: voor ons geen leuke voor de kids fantastisch, let op hoe groot je kids zijn (atracties zijn lengte afhankelijk) het ene water park mogen ze boven 1,30 overal in, het andere boven1,40 en ze kunnen heel erg streng zijn, onze zoon mocht er niet met vleugeltjes in, wel zonder ????
Wel barcelona: rijden daar kan wel, maar waarom zou je, tenzij je er echt veel wil winkelen, dan sjouw je je een ongeluk. Barcelona vinden wij een van de mooiste steden, maar wij hebben daar echt alles wat we gezien hebben gelopen. Je komt dan op de mooiste plekjes. Koop een kaart van barcelona zodra je uit de trein stapt (of uit de auto, als je dat prefereert) en kijk waar je naar toe wil.

mariska 10.05.2006 22:38
Wij zijn al een keer of 6 op las dunas geweest.Wij vinden het er heel erg fijn. Meestal staan we op O. Bij C zijn wel wat bomen dus een beetje schaduw zal er vast wel zijn, ligt vaak wel aan welke kant van de boom jestaat.Tuurlijk kan je op las dunas een excursie boeken naar barcelona. Je kan uit verschillende kiezen met en zonder het voetbalstadion. De bus haalt je tegenover de receptie op.Er zijn inderdaad veel nederlanders maar als je lekker je eigen gang wilt gaan kan dat prima. Supermarkt is uitstekend. Bij de afhaal hebben ze heerlijke gegrilde kippetjes. Leuke plaatsen zijn rosas, l escala, estartit(erg leuk) oude pals en bij slecht weer heb je in empuriabrava een hele lange overdekte winkelstraat. in l escala heb je een grote supermarkt ik gloof dat het een champion is. Verder is het strand en de zee super bij las dunas, het sanitair is prima en erg schoon.heb je verder nog vragen mail me dan. mariska

Geplaatst door: monique 12.05.2006 11:09
wij zijn vorig jaar op deze camping wezen kijken, erge mooie camping maar wel erg weinig schaduw.

inge 28.05.2006 17:04
Barcelona moet je gezien hebben als je in de beurt bent. Met de auto zou ik het zeker niet aanraden, is een miljoenenstad waar je makkelijk verloren rijdt. Met de trein of de bus ernaartoe is de best oplossing en als je de grootste bezienswaardigheden wilt zien, kan je steeds de Touristic Bus nemen. Er zijn 2 'lijnen' : blauw en rood die de belangrijkste monumenten tonen. Heel makkelijk, je koopt een kaartje voor een bepaalde lijn (volgens de dingen die je zeker wilt zien) en de bus brengt je ernaartoe. Wil je langer blijven om bv Sagradia Familia van Gaudi te bekijken, dan stap je gewoon af en neem je een volgende bus om je traject verder te zetten. Voor ons was dit een ideale manier om Barcelona te bezoeken zonder teveel kopzorgen. En inderdaad, vanaf La Ballena Allegra 2 vertrekt er een bus praktisch aan de ingang van de camping.

Jan 28.05.2006 22:32
Als je naar Barcelona wilt kun je ook met de auto naar Blanes of de andere plaatsjes ( Pineda de Mar, Tossa de Mar, Mataro) rijden. Bij het station parkeren en de trein nemen naar Barcelona. Kost bijna niets en je stapt onder de Ramblas uit. Daarna op de open bussen. De rode bus(kaart) oa.via Sacrada Familia, Park Guell, Nou Camp etc.
Enige nadeel van deze trein is dat het een echte stoptrein is.

marijke 09.06.2006 20:25
Wij gingen vroeger met de kids altijd naar de speeltuin de Mont-Juiche (weet niet of de spelling klopt) Dat was een grote speeltuin op dezelfde berg waar later het voetbalstadium ook kwam. Als de speeltuin er nog is, zeker de moeite waard.