Forum Onderwerp - douches op strand en rolstoelvoorzieningen? (Gesloten voor reacties)

Ien 18.07.2009 12:28
Hallo,
Dit jaar gaan we volgende week met ons gezin voor het eerst naar Spanje (costa brava). We hebben niets gereserveerd, maar denken aan Las Dunas, Masnou, Kims of Playa Brava. Wij vroegen ons af of er aan deze kust ook (koude) douches op het strand aanwezig zijn.
Het schijnt dat de voorzieningen voor rolstoelers vrij goed zijn in Spanje. Nu redden we ons snel met onze rolstoelrijdende puberdochter maar zijn toch wel nieuwsgierig of voetpaden(drempels), toegang stranden en winkels ook redelijk toegankelijk zijn. We horen het graag... ;-)

Geplaatst door: sandra 21.07.2009 10:08
hallo Ien
op het strand bij playa brava zijn geen douches. maar de paden zijn geasvalteerd of zijn hard dat gaat goed met de rolstoel. ook hebben ze spaciale douches die zijn heel groot en fijn .dat hoorde we vorig jaar van een vrouw die in een rolstoel zat dus je kunt er gerust heen. ook de toegang van de winkel en zwembad hebben schuinoplopende stoepen en ook bij de wc's .succes met zoeken ik hoop dat je iets met de info hebt

Frans.M 21.07.2009 23:34
Toch even een aanvulling op het bericht van Sandra,
De bereikbaarheid voor rolstoellers van het toilet gebouw is alleen mogelijk bij 1 gebouw.
En ja als je het strand op wil dan is het wel een meter of 40 ploegen door het zand om de kustlijn te halen.

Fijne vakantie toegewenst;
Frans

Car2 24.07.2009 08:22
Las Dunas: wel stranddouches, maar met trappetje (4-5 treden). Verder hebben alle sanitairgebouwen lage toegangshellingen. Sanitairgebouw in zone C ligt dichtbij het strand. Camping heeft merendeels asfaltpaden.

Ien 24.07.2009 20:14
Bedankt voor de reacties. Inmiddels gesetteld op Las Dunas en inderdaad, mooie paden en voorzieningen aanwezig, op het strand is het natuurlijk altijd behelpen met een rolstoel, net als een buggy voor kleine kids ;-)