Forum Onderwerp - camping voor jeugd van 17 en 19 jaar (Gesloten voor reacties)

Ina 08.08.2009 19:28
Volgend jaar gaan de kinderen voor de laatste keer mee op vacantie. Wij gaan altijd naar Frankrijk, maar de kinderen willen een keer naar Spanje. In Frankrijk weten we genoeg leuke campings, maar hebben in Spanje geen idee welke camping we moeten kiezen! Vandaar graag jullie advies.
Alvast hartelijk dank.

Ina

Dick 08.08.2009 20:59
De eerste vraag is naar welke streek je wilt. De Costa's staan garant voor zon, zee en elk wat wils. De Picos (Noordwest spanje-zijn we dit jaar geweest) voor natuurschoon en lekker zonnig fris weer.

Geplaatst door: Car2 09.08.2009 10:48
Las Dunas, Sant Pere Pescador.
Je loopt wel het risico, dat je kinderen ook in 2011, 2012, 2013, etc nog steeds met je mee willen, op voorwaarde dat jullie naar deze camping gaan ;-))

Ina 09.08.2009 12:40
Wij zoeken in de het departement Girona iets.
Camping Las Lunas ziet er inderdaad leuk uit, maar ook heel duur!
Iemand nog een tip?

Groet Ina

mart 09.08.2009 17:07
camping la Masia in Blanes.loopt zo van de camping het uitgaansleven in.De camping is ook niet goedkoop, maar volgens mij zijn bijna alle campings in Spanje duur in het hoogseizoen

mieke 09.08.2009 22:45
La Ballena Alegre in SAnt Pere Pescador. Dit is de buurcamping van Las Dunas. Ook hier loop je het risico dat ze dan de eerstvolgende jaren nog wel mee willen. Wij gaan volgend weer eens hier heen. Zoonlief melde (19 jaar) dan hij dan nog wel een jaartje met ons mee gaat. Nadat hij had gezworen dat dit echt het laatste jaar was dat hij met ons op vakantie ging. Dus je bent gewaarschuwd!

Geplaatst door: Car2 10.08.2009 07:37
@Ina: Ik weet niet welke campings jullie in Frankrijk bezocht hebben, maar campingprijzen aan de Spaanse kust zijn inderdaad iets hoger, dan bijv. campings aan de Franse Middl zee.
Maar wij vinden het levensonderhoud in Spanje goedkoper dan Frankrijk. Misschien dat dit iets compenseert?
zomer 2009: terrasje 3 flesjes drinken totaal betaald 4,50 euro, brandstof is goedkoper (diesel 0,98 ongeveer), tappazrestaurantjes niet duur, ijs is veel goedkoper.

jan 16.08.2009 18:56
Welke campings vonden jullie leuk in Frankrijk, dat geeft misschien een idee wat voor soort camping je moet zoeken in Spanje

Geplaatst door: Lisa 16.08.2009 19:32
Camping La Masia in Blanes zijn wij dit jaar geweest.
Inderdaad een perfecte camping voor de jeugd, maar we zullen er niet gauw weer heen gaan.
Er zijn gedeeltes waar alleenmaar jongeren staan en er staan veel vaste spanjaarden!
Onze kinderen hebben een geweldige vakantie gehad en je kunt perfect uit in Blanes, ook de camping is verder mooi aangelegd, maar de camping was erg spaans en (te) veel jongeren.
Zelf vinden wij Las Dunas veel mooier en leuker en ook op deze camping komen veel jongeren, maar niet dat je er last van hebt.

Bernard 18.08.2009 12:16
Wij zijn dit jaar ook voor het eerst naar Spanje geweest met kinderen van 16 en 14 jaar. Wij hebben gekozen voor camping Internacional de Calonge.
Een mooie camping met veel jongeren in deze leeftijd. Onze kinderen hebben het daar erg leuk gehad en willen volgend jaar terug. Deze camping ligt ook wat zuidelijker als Las Dunas waardoor je wat minder last hebt van harde wind aan het strand. Wij waren er in juli, en de camping staat voor 95% vol met nederlanders.
Doordat de camping tegen een berg aan ligt zie je ook weinig gezinnen met kleine kinderen. Ook jongens van 19 jaar die zelf een plekje hadden, maar wwarvan de ouders er ook waren maar die stonden ergens anders. kortom voor ons een aanrader.

Ina 18.08.2009 12:53
Bedankt voor al jullie meningen. Toch blijf ik de prijzen heel hoog vinden!
Misschien moeten we maar gewoon in Frankrijk gaan zoeken.
Ina

Laura 18.08.2009 21:06
De camping prijzen zijn inderdaad erg hoog in Spanje!! Er wordt dan vaak geroepen dat het levensonderhoud in Spanje veel goedkoper is dan in Frankrijk, maar ook dat vind ik zwaar tegenvallen!!! Misschien is het wel goedkoper wanneer je veel uit eten gaat of op terrasjes gaat zitten, maar de gewone boodschappen bij de aldi, lidl e.d zijn nauwelijks goedkoper (en soms zelfs duurder) dan bij de aldi en lidl in Frankrijk....
Wij zijn dit jaar voor het eerst naar Spanje geweest en het is ons erg goed bevallen, maar de vakantie is dit jaar wel een stuk duurder uitgevallen dan de jaren daarvoor in Frankrijk!! Voor volgend jaar weet ik nog niet wat wij gaan doen, het weer in Spanje was wel erg lekker, maar of dit nog een keer opweegt tegen de hoge kosten????
Een nog beetje betaalbare camping aan het strand met veel nederlandse jongeren die 's avonds naar het strand trekken is Playa Brava in Pals. Een disco is er echter niet.
Succes ermee!

Geplaatst door: Ans 18.08.2009 21:56
Wat vinden jullie hoog? Wij waren per nacht 57 euro kwijt voor 2 volw en 2 kinderen boven de 12 jaar dus ook volwassen prijs. De meeste campings in Frankrijk die ik heb bekeken komen veel hoger uit dicht tegen de 65 en 70 euro. Dan een beetje vergelijkbaar als de Spanje campings.

Ik vind het leven in Spanje goedkoper als in Frankrijk maar wij gaan dan ook graag uit eten en een terrasje pakken. De winkels zijn vergelijkbaar je heb er de zelfde als in Frankrijk. Dat kan je dus naar je eigen zin kiezen.

Voor jongeren is het geweldig in Spanje en idd als je bent geweest met het risico dat ze graag nog een keer mee willen. Wat ik persoonlijk geweldig zou vinden als ze nog heel lang mee gaan.


margreet 18.08.2009 21:56
Camping Bella Terra in Blanes; net buiten de drukte van het stadje, een familiecamping, dus geen groepen jongeren zoals op La Masia, of camping Caballo de Mar in Pineda de Mar, ook aan het strand, en tegen Calella gelegen voor de uitgaansgelegenheden (wel 20 min lopen). Ook daar geen groepen jongeren. Boodschappen zijn niet goedkoper dan in Nederland, uiteten en het terras over het algemeen wel in Spanje, maar toch altijd nog goedkoper dan in Frankrijk?

Wil 18.08.2009 22:02
La-Masia in Blanes is inderdaad een camping bij een goede uitgaansgelegenheid, maar wil je in Blanes een camping zonder echt een jongerengedeelte, dan moet je voor Bella-Terra kiezen, is de op één na grootste camping van Blanes ( la-Masia is de grootste) maar geen gedeelte voor jongeren, is een stukje goedkoper dan La-Masia en ook een stuk verzorgder en netter.
Vanaf de camping kan je zo het strand oplopen, en de andere uitgang kom je op eenweg, waarbij je op loop afstand bij de winkels en uitgaansgelegenheid komt. Overigens kome alle campings in Blanes op deze weg uit.
Hier in deze straat ligt het bij vele bekende discotheek "LasVegas" die overigens dit jaar zijn naam gewijzigd heeft in "SalsaVega" dit terwijl ze nog steeds dezelfde eigenaar hebben, en in zowel de gehele CostaBrava en in Nederland een hele bekende disco is. ( Dus waarom naamswijziging ?? als je heel bekend ben) maar even verderop een stukje verder lopen zijn er ook genoeg uitgaansgelegenheden, en in het 8 km verderop gelegen Lorret De Mar, is gigantisch veel voor de jeugd te doen ( zag vorige wek op TV dat daar 400 uitgaans gelegenheden zijn).

Het voordeel van de omgeving Blanes is, dat het daar nooit zo waait als het hogere gelegen gedeelte waar de grote massa allemaal neerstrijkt terwijl dit maar 70 km verder is, en wat is dat nu vergeleken met de afstand die je toch al rijd.

En ik wil nog even opmerken dat sinds we in Spanje op vakantie gaan vergelijkbaar met Frankrijk, we op het eind van de totale rekening vele honderden euro's minder kwijt zijn, het levensonderhoud ( dagelijkse boodschappen, benzine etc) is vele malen goedkoper dan in Frankrijk.
Daarom kiezen wij zonder enig twijfel voor Spanje.

Geplaatst door: Rob 19.03.2013 10:44
Ben jij ooit meegeweest op een vakantie van GOGO of X-travel? Help ons dan met ons afstudeeronderzoek en vul aub deze enquete even in. Het duurt nog geen vijf minuten en bovendien maak je kans op een reischeque ter waarde van €150,-! Met de resultaten zullen wij het campingproduct van beide merken gaan verbeteren! bij voorbaat dank

http://marketing.enquete.sundiogroup.com/nq.cfm?q=7d99864c-4cd5-4817-9b2b-c75e4db4ed7f+&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=intro&utm_campaign=XZ_2013-03-15