Sluiten

Camping Arenal De Moris in Caravia

Arenal De Moris Arenal De Moris Arenal De Moris
ZwembadKleuterzwembadDirectAanZeeWasmachineWasdrogerHuisdieren toegestaanaccommodatie verhuur

Camping Arenal is een aangename, rustige camping, gelegen in de streek Concejo de Prado, op 200 m van het Arenal de Moris, een zandstrand van 800 m lang. De camping beschikt over een zwembad, cafetaria-restaurant met groot terras, supermarkt en een speeltuin. In de omgeving ligt het Parque Nacional Picos de Europa met een prachtige flora en fauna.

Door zijn ligging is het het ideale gebied voor excursies te paard, met de fiets, wandelen etc. en, vanwege zijn bevoorrechte locatie, biedt het u ook de mogelijkheid om zee- en bergsporten te beoefenen.

Camping Arenal De Moris
Playa Arenal de Morris
33344 - Caravia
Provincie: Asturias
Telefoon: 985853097

GPS coördinaten: 43.47263 / -5.18313
(43.47263° 28' 21.5'' N    5° 10' 59.3'' W)
Aantal plaatsen: 275  / Toerplaatsen: 185
Open van: 01 april   tot: 15 september
Kaart en Route
website van de camping

Meningen over Camping Arenal De Moris

Mening nr: 306
Datum: 17-08-2006
Kakes 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij (gezin met drie kinderen) hebben in augustus 2006 anderhalve week camping Arenal de Moris bezocht, nadat wij eerst in de Pyreneën hadden gestaan. Aanvankelijk moesten we wennen aan deze Spaanse camping, na de rust en ruimte die we gewend waren. De camping bestaat voornamelijk uit 'straatjes' met plaatsen van beperkte omvang waardoor je letterlijk een kijkje in de Spaanse keuken van de overburen kreeg. Doordat wij de Spaanse taal niet machtig zijn, was het lastig communiceren met de overwegend spaanse bezoekers van de camping maar met handen en voeten kwamen we een heel eind. Het sanitair werd prima onderhouden; tijdens ons verblijf was de camping vol maar het toiletgebouw zag er altijd schoon uit. Op piektijden komt er nauwelijks warm water uit de douches, maar daarbuiten een harde straal. Leuk zwembad met naar de smaak van onze kinderen te strenge badmeesters. De camping ligt aan de snelweg (E70/A8), maar van geluidsoverlast hebben wij geen last gehad; je ziet de (vracht)auto's wel rijden boven je op het viaduct, maar je hoort er niet of nauwelijks iets van, ook s'nachts niet. Het (bewaakte) strand is super; makkelijk te belopen vanaf de camping, mooie golven voor onze kinderen om te body boarden, overwegend schoon zand met hier en daar rotsen, geen kwallen, etc. De omgeving is erg de moeite waard, zowel de natuur met de kustlijn en de Picos. Met een goed verzet en dito conditie kun je hier ook geweldig fietsen. Het uitzichtpunt Mirador del Fito geeft een fraai overzicht van de omgeving, waar ook veel roofvogels te zien zijn. Maar ook de dorpjes en steden in de omgeving zijn een bezoek waard (met name het dorpje Lastres) dat je vanaf de baai van de camping kunt zien liggen. Wat meer landinwaarts (Arrionda) wordt veel aan kanoën, raften, etc gedaan op de R. Sella. In de restaurants kun je uitstekend visgerechten eten. Een omgeving om nog eens naar terug te komen, maar dan gaan we eerst een cursus Spaans volgen.
Mening nr: 172
Datum: 13-02-2006
claessens 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We hebben verschillende vakanties op deze camping doorgebracht, telkens in de maand augustus. Eerst bestond de autosnelweg nog niet, maar was ze in volle aanbouw. (dat gaf meer lawaai en files met zich mee dan nu) Laatse keer was in 2004. Is een goede uitvalsbasis, zeker nu met de autosnelweg, een uitstapje naar gijon of oviedo is nu doenbaar, vroeger, langs de slingerwegen en de tientallen vrachtauto's (van de werken) een daguitstap. Het (bewaakte) strand is ongeveer 10 minuutjes stappen daarbuiten zijn het rotsen aan het strand zijn gratis koude douches op de spitsuren komt er weinig warm water uit de douches van de camping, er is enkel koud water om de afwas te doen rustig gelegen (de weg naar de kamping loopt enkele honderden meters verder dood op de oceaan. Wij hadden ieder jaar opnieuw onze stek op dezelfde parcellas, met zich op de zee. Er zijn geen bomen, dus zorg zelf voor schaduw sinds de invoering van de euro zijn de prijzen wel fel gestegen, maar blijven redelijk er is een zwembad met bewaking cafetaria waar je in een self service complete menu's kunt eten aan schappelijke prijzen (kwaliteit is ook navenant) de auto kan bij de tent/caravan staan buiten spaans hoor je er niet veel andere talen eind jaren '90 waren we ver de enige buitenlanders op de camping sinds de autosnelweg open is waren er wat meer, maar toch, het publiek is er overwegend spaans, meestal van het binnenland (Madrid enz) we" hebben er altijd plaats gevonden, zonder te moeten reserveren. Stonden er met minstens 2 gezinnen, naast elkaar, soms moesten we wel één dag wachten om 2 plaatsen naast elkaar te hebben enkel begin augustus, ik dacht het 1ste weekend, is het in ribadesella een overrompeling van spanjaarden voor de jaarlijkse afvaart van de sella (is daar een megaevenement, de mensen volgen die afvaart met de trein (lans het water) en verslaggeving met helicopters ribadesella ligt een 15 km van de camping, dus dan kan het soms moeilijk zijn om een campeerplaats te vinden. van op het uitzichtpunt "el fito" heb je een mooi uitzicht op de streek, de oceaan , je ziet de camping en de picos de europa hou wel rekenign met het feit dat je gevangen zit tussen de oceaan en de pico's. je kan dus enkel naar links of naar rechts, ofwel moet je de bergen over, en dat gaat echt niet snel. slingerwegen, weinig overzichtelijk enz. er zijn vele mooie dorpjes in de omgeving in het dorje zelf, prado, is er weinig of niks te beleven, er is wel een dorpscafeetje een echt dorpje vind je enkele kilometers verder, cavadonga, met een wekelijkse markt op donderdag in een overdekte halll daar vind je ook enkele (kleine) supermarkten.
Mening nr: 100
Datum: 23-12-2005
*Gerrit* 
september - oktober 2001
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Redelijk grote camping, ver van de grootstedelijke voorzieningen en vlakbij een mooi baaitje met aangenaam strand. De camping biedt voldoende faciliteiten voor een weekje verblijf en ook een eerste verkenning in de Picos (via Mirador de Fito!) kun je goed vanuit deze locatie doen. Ribadesella (voor de grote boodschap) ligt door de nieuwe snelweg vlakbij. Wij waren er in het naseizoen van het jaar 2000 en toen waren alle koeltezoekende lui uit Castillië naar huis, hoe druk het in het hoogseizoen is weet ik dus niet. Ook weet ik niet hoeveel geluid de nieuwe autopista produceert; die loopt er zo te zien op één van de foto’s op de nieuwe website wel erg dicht langs.